ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЩо робити, якщо заплатили за газ попередньому постачальнику?

Що робити, якщо заплатили за газ попередньому постачальнику?

Деякі українці заплатили за газ попередньому постачальнику вже після того, як їх автоматично перевели в Нафтогаз, але ці гроші їм не повернули.
Деякі українці заплатили за газ попередньому постачальнику вже після того, як їх автоматично перевели в Нафтогаз, але ці гроші їм не повернули. У «Нафтогазі» пояснили, як у такому випадку можна повернути кошти, пише "Україна Комунальна".
 
Так, тільки клієнт може забрати свою переплату у колишнього постачальника газу. Іншого механізму переказу коштів або взаєморозрахунків між постачальниками на сьогодні немає.
 
Як повернути кошти від колишнього постачальника газу:
 
Потрібно написати заяву на повернення переплати до попередньої газопостачальної компанії. Компанія протягом п’яти робочих днів зобов’язана дати відповідь і повернути гроші.
 

Якщо компанія проігнорує письмову вимогу повернення коштів споживача, то він має право отримати компенсацію в розмірах, які встановлені Мінімальними стандартами та вимогами до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу, згідно з постановою №1156 НКРЕКП від 21.09.2017 року. 

 
Коментарі (0)