ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Шляхом продажу електрики Україна накопичить ресурси на відновлення енергетики

Шляхом продажу електрики Україна накопичить ресурси на відновлення енергетики

За рахунок продажу електроенергії Україна накопичить ресурси на відновлення енергетики до нового опалювального сезону, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль
За рахунок продажу електроенергії Україна накопичить ресурси на відновлення енергетики до нового опалювального сезону, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє пресслужба Кабміну.
 
"Після модернізації запущено міждержавну лінію електропередачі між Україною та Польщею. Фахівці "Укренерго" та їхні польські колеги з компанії PSE швидко виконали всі роботи. А європейські партнери надали близько тисячі одиниць обладнання. Лінія працює вже з 27 квітня. Вона успішно пройшла триденний тестовий період", - сказав Шмигаль.
 
За словами прем'єра, додатковий потужний інтерконектор збільшує експортно-імпортні можливості України.
 

"За рахунок продажу електроенергії накопичимо ресурси на відновлення енергетики до нового опалювального сезону. А в разі потреби активізуємо імпорт і отримаємо аварійну допомогу від сусідів. Українці будуть зі світлом, незважаючи на ворожі ракетні та дронові атаки", - заявив Шмигаль. 

 
Коментарі (0)