ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаШмигаль: «Енергоатому» дешевше не продавати електроенергію, ніж продавати її в збиток

Шмигаль: «Енергоатому» дешевше не продавати електроенергію, ніж продавати її в збиток

Компанії потрібно дати можливість торгувати за нормальними цінами

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" дешевше не продавати електроенергію, ніж продавати її в збиток в той час, як "Енергоатом" спростував заяви про штучне зниження виробництва і підтримав антикризові заходи Кабміну.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Кабінету Міністрів, передають Українські Новини.

"Компанії потрібно дати можливість торгувати за нормальними цінами. Наша задача - захистити" Енергоатом ". НАЕК щомісяця отримує збитки в мінус 1 млрд гривень, в зв'язку з тим, що продає електроенергію за півціни на балансує ринку. Дешевше не торгувати, ніж торгувати в збиток ", - заявив Шмигаль в ході засідання Антикризового енергетичного штабу.

Крім того, Шмигаль зазначив Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) на неприпустимість невиконання рішень Антикризового штабу і необхідності "Енергоатому" дотримуватися затвердженого прогнозного балансу.

Також Антикризовий штаб звернув увагу депутатів на значну кількість законодавчих ініціатив, що містять антикризові заходи і які зареєстровані в секретаріаті Верховної Ради і попросив парламент прискорити розгляд таких законопроектів.

Як повідомляли Українські Новини, в той час, як ціна на електроенергію в Україні вище, ніж в європейських країнах, тимчасово виконуюча обов'язки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец заявляє, що середньозважену вартість електроенергії національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" необхідно підняти на 58 %, або на 33 коп., до 90 коп. / кВт-год.

 

 
Коментарі (0)