ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Шмигаль: Енергосистема України витримає зниження тмператури

Шмигаль: Енергосистема України витримає зниження тмператури

Необхідний додатковий обсяг вугілля імпортується в Україну, в тому числі з Казахстану

 

Необхідний додатковий обсяг вугілля імпортується в Україну, в тому числі з Казахстану, і з інших країн. Крім цього, збільшує видобуток вугільна галузь і піднімається вгору необхідний обсяг вугілля. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Упевнений, що енергосистема України зниження температури пройде стабільно. Для цього є всі передумови. Єдина складність, яку сьогодні переживає енергетична система - це низькі залишки вугілля на складах вугільних ТЕС", - сказав глава уряду.

За словами прем'єр-міністра, в зв'язку з цим були проведені наради, прийняті рішення, в разі необхідності відбудеться запуск газомазутних блоків, а також переклад вугільних блоків на спалювання газу.

"Тобто всі до цього готові. Необхідний додатковий обсяг вугілля імпортується в Україну, в тому числі з Казахстану, і з інших країн. Крім цього, збільшує видобуток вугільна галузь і піднімається вгору необхідний обсяг вугілля. Єдине, є певна інертність. Коли склади були забиті, вугільні шахти скоротили видобуток, а зараз починають працювати на повну потужність. Але це займе певний час. Зсув ремонтних програм окремих атомних блоків, плюс похолодання, тобто збільшення попиту на електроенергію - привели до швидкого, несподіваного відпрацюванню вугілля на складах. а коли немає на потоці вугілля, то запуск цього процесу займає певний час. Ось і виник такий плюс мінус дво-тритижневий розрив. Але він некритичний ", - пояснив Шмигаль.

"15 січня" Енергоатом "запустив один зі своїх блоків, далі, буквально днями запускається другий блок. Фактично ці параметри дають нам впевненість в тому, що ми до" віялових відключень ", як до механізму збалансування енергосистеми, вдаватися не повинні і не будемо . Тому, хочу всіх заспокоїти, що ситуація не проста, але вона і не є критично складною ", - підсумував прем'єр-міністр.

 

 

 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)