ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняШмигаль назвав умови транзиту російського газу

Шмигаль назвав умови транзиту російського газу

Україна не планує розпочинати переговори з Росією щодо подовження транзиту газу, проте у неї є стратегічний план «Б» щодо використання газотранспортної системи

 

Україна не планує розпочинати переговори з Росією щодо подовження транзиту газу, проте у неї є стратегічний план «Б» щодо використання газотранспортної системи.

Про це заявив під час прес-конференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Наша країна, звісно, не має наміру проводити переговори з країною-агресором щодо подовження транзиту. Тим не менш, ми провели численні консультації на європейських форумах з європейськими лідерами. Якщо країни Європи вирішать виступити як консорціум або якийсь партнер захоче стати транзитером свого газу, ми готові надавати такі послуги, як це вже було раніше", - підкреслив Шмигаль.

Він додав, що кілька європейських країн можуть об'єднатися у спільних інтересах для збереження транзиту, при цьому Україна візьме на себе роль енергетичного хабу, здійснюючи зберігання газу та його транспортування.

"Отже, ініціатива тут належить Євросоюзу та нашим партнерам. А в разі відсутності такої ініціативи у нас є план "Б". Газотранспортна система не буде просто лежати без діла. Вона необхідна для нашої країни, і ми маємо інші можливості її використання, включаючи транзит", - підкреслив Прем'єр-міністр.

 

 

 
Коментарі (0)