ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняШмигаль пыдтвердив, що Миколаєву потрібен новий водогін

Шмигаль пыдтвердив, що Миколаєву потрібен новий водогін

Слідом за міністром розвитку громад та територій Олексієм Кулебою про необхідність будівництва нового водогону для Миколаєва вкотре заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Слідом за міністром розвитку громад та територій Олексієм Кулебою про необхідність будівництва нового водогону для Миколаєва вкотре заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Про важливість забезпечення Миколаєва прісною водою він написав у соціальних мережах за результатами свого візиту до Миколаївської області. 

«Найважливіший виклик у Миколаєві — це доступ мешканців до питної води. Російські терористи зруйнували водогін Дніпро-Миколаїв, а потім підірвали Каховську ГЕС», – написав Денис Шмигаль. 

Він нагадав, що для Миколаєва знайшли технічне рішення – постачання води з річки Інгулець. Тому цього року уряд виділив 384 мільйона гривень для фінансування стабільної подачі до міста технічної води

«Проте, довгострокове вирішення проблеми полягає в будівництві водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до обласного центру. Сьогодні разом із головою Миколаївської ОВА ознайомилися з деталями цього проєкту», – повідомив Денис Шмигаль.

Це не перша чергова «заява» про водогін у Миколаєві. До цього про це питання згадував колишній міністр розвитку громад та територій Олександр Кубраков. У березні 2024 року він обіцяв, що «в найближчі тижні рішення буде прийнято». А у вересні 2024 року вже новий міністр розвитку громад Олексій Кулеба під час розмови з представником Європейського інвестиційного банку згадав, що наразі водогін для Миколаєва «потребує активної відбудови».

Про будівництво водогону для Миколаєва у свої дописах також згадували в Офісі президента – спочатку там повідомили про рішення «прискорити початок будівництва» водогону з Нової Одеси, а потім повідомили, що шукають «форму співпраці» з ЄІБ, щоб ті надали кошти на будівництво.

Ще про водогін писав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, який сказав, що питання якісної води для Миколаєва на особистому контролі президента Володимира Зеленського.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Коментарі (0)