ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГД. Шмигаль: Україна запобігла вірогідність дефолту

Д. Шмигаль: Україна запобігла вірогідність дефолту

Прем'єр Денис Шмигаль висловив упевненість, що Україна запобігла ймовірності дефолту. Глава уряду не побачив абсолютно ніякої причини для неплатоспроможності нашої країни, оскільки Україна веде конструктивний діалог з МВФ

Прем'єр Денис Шмигаль висловив упевненість, що Україна запобігла ймовірність дефолту. На цьому він наголосив в інтерв'ю німецькому діловому виданню Handelsblatt.

Глава уряду не побачив абсолютно ніякої причини для неплатоспроможності нашої країни, оскільки Україна веде конструктивний діалог з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

За словами прем'єра, Україна зараз знаходиться з фондом на заключному етапі укладення кредиту за програмою stand-by в розмірі $ 5 млрд терміном на 18 місяців, що особливо важливо з точки зору створення довіри до України, а також з точки зору довіри прийняття банківського (так званого антіколомойского) закону. Він зазначив, що схвалення цього закону - питання найближчого часу.

Примітно, що німецьке видання прямо повідомляє про спонсорування Ігорем Коломойським передвиборної кампанії президента Володимира Зеленського.

"Парламент прийняв рішення дозволити приватизацію орних земель, але олігарх Ігор Коломойський виступив проти банківського закону ... він хоче, щоб Приватбанк, найбільша фінустанова в Україні, до нього повернувся. Для цього він зробив величезний тиск на президента Володимира Зеленського, якого він спонсорував. Однак, за словами прем'єр-міністра Шмигаль, Коломойський, швидше за все, зазнає невдачі", - йдеться в матеріалі.

 
Коментарі (0)