ГоловнаПослугиФінансування ЖКГЩо робити в Карпатах в осени

Що робити в Карпатах в осени

Осінні Карпати так і манять туристів які полюбляють розмірений тихий відпочинок. У цей період вже немає такого напливу туристів, на Буковелі становитися спокійно, проте все ще працюють.

Осінні Карпати так і манять туристів які полюбляють розмірений тихий відпочинок. У цей період вже немає такого напливу туристів, на Буковелі становитися спокійно, проте все ще працюють усі розваги приблизно до кінця жовтня. Потім ТК Буковель починає підготовку до зимнього сезону.

Та багатьох цікавит, що робити в Карпатах восени? На самому туристичному курорті Буковель є безліч розваг та атракціонів для активних людей, а також більш спокійний відпочинок, котрий припаде до душі людям, що полюбляють ходити по незайманим лісам,влаштовувати походи в гору, спостерігати за неймовірниии краєвидами Карпат. Одним із таких відпочинків є «тихе полювання» на гриби.

«Карпатське Золото»

6161383a0b372.jpg

Майже всі знають, що одним з найбільших багатств Карпатських гір — це гриби та ягоди. Місцеві горяни ще називають їх «Карпатське Золото». Саме тут серед унікального лісу, кришталево чистих джерел виростають екологічні гриби та ягоди, з великим вмістом корисних речовин і вітамінів. Звичайно смаколики можна придбати на місцевих базарчиках свіжі або сушені, і привезти у якості сувеніру. Та це не зрівняється з тим, щоб піти самостійно до дрімучого лісу з кошиком та відшукати самостійно дари Карпатського лісу. Доречі знайти в лісі гриби без необхідних навичок та знань досить важко. Проте Shelter Apart Hotel знає найкращі грибні місця осіннього сезону в Карпатах. Тому бронюйте номер в нашому готелі та дізнайтесь у нашого адміністратора, де краще збирати гриби та сезонні ягоди поруч неподалік від ТК Буковель.

Сезон грибів

 

616138213e282.jpg
Кращий час для «тихого полювання» на гриби починається з середини липня та триває до середини жовтня. У нашій місцевості можно зустріти більше 300 видів грибів. Ростуть вони на узліссях, галявинах і гірських схилах. Карпатські гриби дуже різноманітні за формою і окрасом тому, якщо ви не впевнені в тому, який це гриб, краще його не зрізати. Гриби швидко зростають, протягом 2-8 днів. Боровик найбільший і популярний їстівний гриб, він може досягати масу до 4 кг.  Відшукати також можно делікатесні рижики, грузді звичайні, маслюки, підберезники, лисички, опеньки, сироїжки, підосичники, сморчки та багато інших їстівних грибів.

Сезонні ягоди 

 

6161382d10806.jpg

Ароматні, соковиті лісні ягоди можно збирати упродовж літа та восени, до першого снігу. На початку червня починають збирати суницю, через місяць підходить чорниця та малина. В серпні збирають лісову смородину-черноплодку, брусницю та ожину. Восени починається другий збір ягід малини, брусниці, шипшини, журавлини. Найголовніше, що для збору лісних ягід не потрібно далеко підійматись в гори, вони ростуть повсюди. Без радіонуклідів та важких металів, ягоди поповнюють вітамінний запас організму, сприяють гарному настрою. Вони діють як природній антисептик та антибіотик.

 
Коментарі (0)