ГоловнаНовини ЖКГТранспортШтраф за відмову везти пільговиків збільшили майже в 20 разів

Штраф за відмову везти пільговиків збільшили майже в 20 разів

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект про посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян і збільшення штрафу до 2550 грн

На сьогоднішній день сума штрафу становить 136 гривень.

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект про посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян і збільшення штрафу до 2550 грн.

Про це рішення, прийняте 4 червня, повідомляє УНІАН з посиланням на Міністерство у справах ветеранів в Україні.

"Верховною Радою в першому читанні був прийнятий проект Закону про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову з боку водіїв в пільговому перевезенні окремих категорій громадян. Цим законопроектом пропонується внести зміни, що передбачають збільшення санкцій в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 2550 грн", - сказано в повідомленні.

У відомстві також повідомили, що на сьогодні адміністративний штраф за безпідставну відмову від пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 136 грн.

"Сподіваюся, що ця ініціатива, яка була запропонована Мінветеранов, внесена членами Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та осіб з інвалідністю, і знайшла підтримку серед депутатів різних фракцій, буде підтримана в другому читанні в сесійній залі і стане законом. Ветеранська громадськість очікує цього ", - цитує прес-служба міністра України у справах ветеранів Ірину Фриз.

Раніше ЦТС писав про те, що "Картка киянина" стане засобом обліку пільгових пасажирів у наземному транспорті столиці.

 

 
Коментарі (0)