ГоловнаПослугиФінансування ЖКГДержава припинила допомагати українцям з кредитами на житло

Держава припинила допомагати українцям з кредитами на житло

В Україні призупинено кілька державних житлових програм. Це зумовлено нестачею коштів у Державному бюджеті на ці цілі. Наразі повністю діє лише одна програма щодо забезпечення населення житлом.

В Україні призупинено державні житлові програми, такі як здешевлення вартості іпотечних кредитів та часткова компенсація іпотечних кредитів. Причиною цього є брак коштів у Держбюджеті. Про це повідомив в. о. першого заступника голови правління Державного фонду сприяння молодіжному будівництву Сергій Комантний, передає прес-служба відомства.

В той же час чиновник наголосив, що державні житлові програми не ліквідовано.

«Нові кредити не видаємо, але продовжуємо обслуговувати діючі кредити», - наголосив він.

Також на обслуговування вже підписаних договорів діє програма пільгового кредитування молодих сімей.

«На жаль, у цьогорічному Держбюджеті на нові кредити грошей не передбачено. Проте закладені кошти у місцевих і обласних бюджетах, за рахунок чого в регіонах і йде кредитування. На сьогодні виділено і видано кредитів на понад 20 мільйонів. До кінця року очікуємо ще близько 40 мільйонів видати. Лідерами з кредитування є Харківська, Херсонська, Миколаївська та Львівська області», - заявив чиновник.

Повністю діяє лише програма кредитування за рахунок статутного капіталу Фонду.

«Два місяці тому Урядом прийнято рішення про збільшення статутного капіталу на 38 мільйонів. Також у нас були залишки коштів за минулий період, а отже нині Фонд активно видає кредити молодим сім’ям для придбання або будівництва житла», - повідомив пан Комнатний.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Держприкордонслужбі виділили 60 млн грн. на житло для працівників. Наразі освоєно вже половину коштів. У відомстві повідомляють про завершення будівництва та введення в експлуатацію десятків будинків.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)