ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна домовилась з Москвою про поставки газу взимку

Україна домовилась з Москвою про поставки газу взимку

Вчора Київ, Москва та Єврокомісія парафували угоду щодо поставок природного газу взимку. Однак, для підписання та затвердження необхідно здійснити окремі процедури.
Україна, Росія та Єврокомісія узгодили умови поставок природного газу в осінньо-зимовий період. Протокол між сторонами парафовано, однак підписання та затвердження потребуватиме окремих процедур. Про це повідомили у прес-службі НАК «Нафтогаз України».
 
«Під час зустрічі у п’ятницю Володимир Демчишин, Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Олександр Новак, Міністр енергетики РФ, Марош Шефчович, Віце-президент Європейської Комісії, обговорили та погодили всі сутнісні параметри зобов'язуючого тристороннього Протоколу щодо зобов'язань уряду Російської Федерації, уряду України та Єврокомісії до нового зимового пакету», - зазначається у повідомленні компанії.
 
У «Нафтогазі» також повідомили про узгодження всіх ключових позицій щодо додаткової угоди до контракту на постачання газу між «Нафтогазом» та «Газпромом». 
 
«Підписання додаткової угоди пов'язане з підписанням зобов'язуючого Протоколу», - йдеться у повідомленні.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Москва визначилась з ціною на газ для України на IV квартал цього року. Відтак, передбачено знижку експортного мита близько на 25 дол за тис. кубометрів.
 
Коментарі (0)