ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація на електроенергетичному ринку знаходиться під контролем - РНБО

Ситуація на електроенергетичному ринку знаходиться під контролем - РНБО

Рада національної безпеки і оборони України відстежує ситуацію на електроенергетичному ринку країни, зараз вона знаходиться під контролем
Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України відстежує ситуацію на електроенергетичному ринку країни, зараз вона знаходиться під контролем, повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.
 
"Те, що відбувається на ринку електроенергії, знаходиться під контролем. Ми відстежуємо ситуацію, пов'язану з цим інцидентом, хоча слово інцидент не дуже коректне. Ми розуміємо, що там відбувається", - сказав Олексій Данилов.
 
Відповідаючи на питання про те, чи буде РНБО виносити питання обвалу цін на ринку електроенергії, Данилов сказав: "Чи треба буде для цього засідання РНБО - я зараз сказати не можу. Остаточне рішення щодо порядку денного приймає президент як глава РНБО".
 
Як повідомлялося, з 2 по 4 липня ціна електроенергії на ринку на добу вперед (РСВ) знизилася майже в 3,5 рази в порівнянні з ціною на 1 липня - з 1450,65 грн / МВт-год до історичного мінімуму в 2021 році в 426 , 06 грн / МВт-год.
 

НКРЕКП та АМКУ розслідують дій ряду учасників ринку за цей період на предмет виявлення маніпуляцій. 

 
Коментарі (0)