ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 16 березня

Ситуація в енергетиці станом на ранок 16 березня

Міжнародна консультативна рада розпочала роботу з питання корпоратизації Енергоатому. Україна підписала меморандум про співпрацю у відновленні енергосектору з Енергетичним співтовариством.
Міжнародна консультативна рада розпочала роботу з питання корпоратизації Енергоатому

Україна підписала меморандум про співпрацю у відновленні енергосектору з Енергетичним співтовариством

Укргазвидобування запустило нову потужну свердловину з дебітом 340 тис. куб. м газу на добу
 
 
Електроенергія
 
У межах засідання Міжнародної консультативної Ради високого рівня Міністр енергетики України Герман Галущенко провів перше засідання робочої групи щодо супроводження корпоратизації ДП «НАЕК «Енергоатом». Серед учасників групи, створеної за підтримки єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон, міністра енергетики США Дженніфер Ґренголм і керівників енергетичних відомств провідних країн, - найкращі фахівці країн - учасниць та представники міжнародних організацій.
 
Енергетичне співтовариство, до якого входить більшість країн Європи, допоможе Україні у відновленні енергетичного сектору. Відповідний меморандум було підписано сьогодні під час зустрічі з делегацією Секретаріату Енергоспівтовариства на чолі з Артуром Лорковським. Йдеться про підтримку пріоритетних проектів будівництва та реконструкції енергетичної інфраструктури України, а також підтримку відновлення об'єктів альтернативної енергетики. Меморандум передбачає співпрацю у напрямку підготовки судових позовів проти Росії для стягнення компенсації за завдану шкоду енергетичній інфраструктурі.
 
Газ
 
АТ «Укргазвидобування», пробурило нову оціночно-експлуатаційну свердловину глибиною 5950 м, яка дає 340 тис. куб. м природного газу на добу. Це дуже хороший результат, особливо враховуючи, що родовище, на якому пробурена свердловина, експлуатується вже 45 років та виснажене на 85%. Він став можливим завдяки застосуванню сучасних підходів до розробки родовищ.
 
Міжнародний вимір та санкції
 
Німецький суд підтвердив передачу НПЗ «Роснефти» у Шведті під управління енергорегулятора ФРН.
 
Коментарі (0)