ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 17 квітня

Ситуація в енергетиці станом на ранок 17 квітня

Міністерство енергетики України передало ПАТ «Запоріжжяобленерго» чергову партію обладнання вагою близько 15 тонн. Вантаж включає 35 малопотужних генераторів, які надійшли зі Щвеції, та освітлювальну вежу
«Енергоатом» підписав з канадською компанією САМЕСО угоду про використання українського урану

Суд у Гаазі зобов’язав росію сплатити $5 млрд компенсації за збитки та втрачене майно Нафтогазу в Криму

Держдеп США та Міністерство фінансів запровадили санкції проти осіб, пов'язаних із «Росатомом»
 
Стабільність інфраструктури
 
Електроенергія
 
ДП «НАЕК «Енергоатом» підписав з канадською компанією САМЕСО угоду, яка була останнім необхідним етапом для реалізації програми використання українського урану при виробництві ядерного палива для АЕС України. Йдеться про «Договір на зважування, відбір проб, проведення аналізів, зберігання та організація транспортування уранового концентрату» (УОК) виробництва ДП «СхідГЗК».
 
Міністерство енергетики України передало ПАТ «Запоріжжяобленерго» чергову партію обладнання вагою близько 15 тонн. Вантаж включає 35 малопотужних генераторів, які надійшли зі Щвеції, та освітлювальну вежу, яку передали канадські партнери.
 
Міністерство енергетики України передало АТ «Чернігівобленерго» чергову партію обладнання вагою близько 17 тонн. Вантаж включає трансформатори, комплектні розподільні пристрої, шафи керування телемеханіки та інші матеріали, необхідні для ремонтних та відновлювальних робіт. Відповідна гуманітарна допомога надійшла зі Словенії, Італії, Франції, Ірландії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швеції та Естонії.
 
«Укренерго» провело перший аукціон з розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж для експорту електроенергії у Молдову на день постачання 11 квітня.
 
Газ
 
5 млрд доларів США — таку компенсацію російська федерація зобов’язана сплатити Нафтогазу за збитки, завдані захопленням активів компаній Групи Нафтогаз в АР Крим у 2014 році. Таке рішення ухвалив Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі 12 квітня 2023 року.
 
Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ) отримав від Агенції США з міжнародного розвитку (USAID - US Agency for International Development) 6 генераторів: 4 AKSA потужністю 148 кВт та 2 генераторні установки Kubota – 25 кВт, в рамках міжнародної технічної допомоги, наданої через USAID Проєкт енергетичної безпеки.
 
В Чернігівській області під'єднали до газової мережі перший завод із виробництва біометану, потужністю до 3 млн куб. м на рік. Оператор ГТС вітає поступ українського бізнесу та спільно з усіма державними структурами працюватиме для відкриття можливості експорту цього відновлюваного газу до Європи.
 
Міжнародний вимір та санкції
 
Держдеп США та Міністерство фінансів запровадили санкції проти понад 120 юридичних та фізичних осіб у більш як 20 країнах через вторгнення росії в Україну. До санкційного списку додано осіб, пов'язаних із «Росатомом».
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом 

 
Коментарі (0)