ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 26 січня

Ситуація в енергетиці станом на ранок 26 січня

Кабмін ухвалив рішення щодо проведення організаційних заходів з будівництва нових енергоблоків на ХАЕС. Westinghouse як гуманітарну допомогу надав Енергоатому 3000 акумуляторних ліхтарів.
Головне:

Кабмін ухвалив рішення щодо проведення організаційних заходів з будівництва нових енергоблоків на ХАЕС

Westinghouse як гуманітарну допомогу надав Енергоатому 3000 акумуляторних ліхтарів

Уряд Швеції надасть Україні обладнання, необхідне для відновлення енергосистеми 
 
Стабільність інфраструктури
 
Електроенергія
 
  • 20 січня 2023 року український Уряд ухвалив розпорядження «Про організаційні заходи щодо будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС», і тепер розроблятимуться техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) їх зведення за технологією АР1000®️ американської компанії Westinghouse та інша проектна документація. АР1000®️ є перевіреним реактором покоління III+ з унікальними повністю пасивними системами безпеки, модульною стандартною конструкцією, найкращими в галузі експлуатаційними характеристиками та можливістю працювати в режимі маневрування.
  • На прохання ДП «НАЕК «Енергоатом» її багаторічний партнер Westinghouse Electric Company надав благодійну допомогу для підтримки та захисту українських АЕС від наслідків війни рф проти України, зокрема обстрілів критичної інфраструктури. Американська компанія передала 3000 потужних акумуляторних ліхтарів, які допоможуть за відсутності світла внаслідок російських атак. Енергоатом подякував партнерам і за цю конкретну допомогу, і за посилення енергетичної безпеки та захисту громадян України.
  • Уряд Швеції дозволив державній компанії Svenska kraftnät передати Україні обладнання, необхідне для відновлення енергосистеми після російських обстрілів.
  • Міністр енергетики України Герман Галущенко провів засідання Міжнародної консультативної ради високого рівня щодо обговорення поточної ситуації з енергетичною безпекою в Україні. У ході зустрічі учасники обговорили стан енергетичного сектору України, що суттєво постраждав від російських атак, потреби з відновлення енергетичної інфраструктури, а також способи підтримки української енергетики та шляхи протистояння російській агресії.
Газ
 
Уряд обрав шістьох членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України».
 
 
Коментарі (0)