ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 7 березня

Ситуація в енергетиці станом на ранок 7 березня

Україна отримає 5700 сонячних панелей для громадського сектору за підтримки ЄС. Республіка Корея передала екскаватори для відбудови українського енергосектору.
Головне:

Україна отримає 5700 сонячних панелей для громадського сектору за підтримки ЄС
 
“Ми виходимо із складної зими повністю забезпечені паливом» - Міністр енергетики України Герман Галущенко.
 
Республіка Корея передала екскаватори для відбудови українського енергосектору 
 
Електроенергі
  • 5700 сонячних фотоелектричних систем потужністю 350 Вт кожна надійдуть в Україну до літа. Таке рішення обговорили Міністр енергетики України Герман Галущенко під час онлайн-зустрічі з Комісаром ЄС з питань енергетики Кадрі Сімсон та Генеральним директором компанії Enel Франческо Старас. Сонячні панелі, надані однією з найбільших у світі енергетичних компаній - італійською ENEL, надійдуть в Україну за логістичної підтримки Механізму цивільного захисту ЄС та Енергетичного Співтовариства. Доставка відбудеться до літа.
  • Cameco Corporation – канадська компанія, один із найбільших світових постачальників уранового концентрату – підтримує та благодійно допомагає ДП «НАЕК «Енергоатом. Для їхнього захисту канадці передали партію теплого одягу (зимові куртки та шапки), а також потужні акумуляторні ліхтарі.
  • У межах гуманітарної допомоги від Республіки Корея в Україну надійшло 4 екскаватори. Ця техніка дозволить пришвидшити виконання ремонтних робіт з відновлення енергетичної інфраструктури.
  • USAID Проект енергетичної безпеки (ПЕБ) передав 2 з 5-ти мобільних 1-мВатт-них котелень Харкову. Ці мобільні котельні будуть забезпечувати теплопостачання об’єктів критичної інфраструктури на випадок надзвичайних ситуацій.
Газ
 
“Ми виходимо із складної зими повністю забезпечені паливом - станом на 03.03.2023 запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ становлять 1160 тис. т. Це на 375 тис. тонн більше, ніж на аналогічну дату минулого року. Запаси природного газу в підземних сховищах України складають – 9,7 млрд м3 (близько до торішніх обсягів)”, - зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом 

 
Коментарі (0)