ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 9 березня

Ситуація в енергетиці станом на ранок 9 березня

Україна очікує на приєднання європейської енергосистеми протягом тижня. Українським енергетикам вдалося за 7 днів березня відновити газопостачання для 17,23 тис., електропостачання - для 309 тис. споживачів.
Україна очікує на приєднання європейської енергосистеми протягом тижня. Українським енергетикам вдалося за 7 днів березня відновити газопостачання для 17,23 тис., електропостачання - для 309 тис. споживачів. США забороняють весь імпорт нафти, газу та інших енергоносіїв з Росії. На черзі ембарго Великої Британії.
 
Стабільність інфраструктури
  • Процес синхронізації української енергетичної системи з європейською ENTSO-E перебуває на завершальній стадії, повідомив Міністр енергетики України Герман Галущенко. Зараз закінчується технічна підготовка синхронізації. Вона має завершитись протягом найближчих декількох днів. Ми очікуємо, що у найближчий тиждень має відбутись наше приєднання.
  • Українським енергетикам, навіть попри ризик для власного здоров‘я і життя, вдалося за 7 днів березня відновити газопостачання для 17,23 тис. споживачів, електропостачання - для 309 тис. споживачів.
  • Всі об’єкти ДСП «Чорнобильська АЕС», що знаходяться у зоні відчуження, перебувають під контролем військових країни-агресора. Вже тринадцяту добу поспіль персонал ДСП «Чорнобильська АЕС» без ротації мужньо та героїчно виконує свої функції із забезпечення безпечної експлуатації цих об’єктів.
  • Оператор ГТС України протранспортував для потреб українських споживачів 99,5 млн куб. м газу (оперативна інформація за добу 07.03.2022). В умовах надзвичайної ситуації компанія контролює управління газотранспортною системою та працює над відновленням роботи пошкоджених чи зупинених ланок внаслідок бойових дій.
  • 32 ГРС у Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях досі зупинені через військову агресію російських загарбників та активні бойові дії.
  • Через пошкодження магістрального газопроводу Краматорськ-Донецьк-Маріуполь без газу лишаються близько мільйона мешканців Донецької та Запорізької областей. Технічні спеціалісти Оператора ГТС України шукають можливість для найшвидшого ремонту газопроводу.
Міжнародний вимір та санкції
  • 7 березня 2022 року «Роснефть» не змогла погасити виплату за облігаціями на $2 млрд. Інвестори не погодилися отримати виплати в рублевій масі.
  • Одна з найбільших нафтогазових компаній світу Shell припиняє спотові закупівлі російської нафти та газу. Також компанія закриває всі сервісні станції та виробництво авіапалива та мастильних матеріалів в Росії.
  • Британська нафтогазова компанія BP також припинить укладання нових угод на купівлю нафти та газу з Росії
  • Байден: США забороняють весь імпорт нафти, газу та інших енергоносіїв з Росії. На черзі ембарго Великої Британії. 2021 року США купили російської нафти на $17 млрд (половину безпосередньо, половину — через треті країни). А весь російський нафтовий експорт протягом року становив 110 $млрд.
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз України, НКРЕКП, ДТЕК, ОГТСУ, РГК 

 
Коментарі (0)