ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі на ранок 11 березня

Ситуація в енергосистемі на ранок 11 березня

Ворог знову атакував підстанцію НЕК «Укренерго» у Запорізькій області; через профіцит обмежувалось виробництво електроенергії з ВДЕ
Через сприятливі погодні умови та відповідно активне виробництво електроенергії сонячними станціями за командою диспетчера НЕК «Укренерго» застосовувалося обмеження генерації ВДЕ з 9:36 до 16:33 загальною величиною 1298 МВт.
 
На поточну добу дефіциту електроенергії також не передбачається. У резерві – 16 блоків і 3 корпуси ТЕС та ТЕЦ, які будуть задіяні у разі потреби. Планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.
 
Наслідки обстрілів
 
Ворог продовжує тероризувати енергетичну інфраструктуру, зокрема прифронтових областей. Зафіксовано дроновий удар по підстанції НЕК «Укренерго» у Запорізькій області. Без постраждалих. Однак є пошкодження обладнання. Споживачі не знеструмлювалися.
 
У Харківській області внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено газорозподільні мережі, відключено від газопостачання 617 споживачів.
 
Надзвичайні ситуації
 
На одній із шахт у Донецькій області внаслідок ураження електричним струмом загинув 38-річний електрослюсар підземної дільниці. Обставини трагедії з’ясовуються.
 
Ситуація на ЗАЕС 
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі станції - 15, 54 м. Цього достатньо для забезпечення потреб ЗАЕС.
 
Лінія 330 кВ, що живила ЗАЕС, залишається знеструмленою.
 
Імпорт/ експорт 
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 850 МВт*год., також передбачається експорт до Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови та Угорщини – до 5100 МВт*год. 

 
Коментарі (0)