ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 6 березня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 6 березня

В енергосистемі України вчора виник профіцит електроенергії. На запит НЕК «Укренерго» надлишки передавалися до Польщі сумарною величиною 246 МВт*год (з 13:00 до 16:00 години)
В енергосистемі України вчора виник профіцит електроенергії. На запит НЕК «Укренерго» надлишки передавалися до Польщі сумарною величиною 246 МВт*год (з 13:00 до 16:00 години), пишет "Украина Комунальна".
 
У резерві - 10 енергоблоків і 2 корпуси ТЕС і ТЕЦ, які будуть задіяні у разі потреби. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.
 
Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.
 
Стан мереж 
 
Виведено в ремонт високовольтну повітряну лінію 330 кВ НЕК «Укренерго». Через це на одній з АЕС тимчасово знижена потужність енергоблоків.
 
Наслідки обстрілів
 
Через бойові дії відключилася повітряна лінія електропередачі на Донеччині, внаслідок цього знеструмилась підстанція, від якої живиться шахта (16 людей вивели на поверхню) та побутові споживачі.
 
Внаслідок артобстрілу пошкоджено газопровід у м. Нікополь, є відключені споживачі.
 
Також через бойові дії на Чернігівщині відключилась повітряна лінія електропередачі, яка живить побутових споживачів. Одномоментно відключено 370 домогосподарств у 6 населених пунктах.
 
Ситуація на ЗАЕС
 
Лінія 330 кВ, що живила ЗАЕС, залишається знеструмленою.
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,54 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
Імпорт/ експорт
 

На поточну добу прогнозується експорт електроенергії до Польщі, Румунії, Словаччини, Молдови та Угорщини – до 13 393 МВт*год., імпорт - до 76 МВт*год. 

 
Коментарі (0)