ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 1 грудня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 1 грудня

Обмеження споживання електроенергії не застосовується в жодній з областей, відключення пов’язані з негодою, технічними причинами та бойовими діями
Обмеження споживання електроенергії не застосовується в жодній з областей, відключення пов’язані з негодою, технічними причинами та бойовими діями, пише "Україна Комунальна".
 
Вчора в енергосистемі через зростання споживання фіксувався незначний дефіцит електроенергії, який склав менше відсотка від добового обсягу споживання електроенергії.
 
Для збалансування системи оператором системи передачі було залучено екстрену імпортну електроенергію з Румунії та Польщі сумарною величиною у 3200 МВт*год, що є одним із інструментів покриття зростання споживання.
 
Для покриття потреб споживачів у роботу було включено додаткові генеруючі потужності. А саме: енергоблок на одній з ТЕЦ потужністю у 100 МВт, блок ТЕС потужністю у 180 МВт, а також буде запущено в роботу гідроагрегат, який на максимумі може давати у систему понад 300 МВт потужності.
 
Потенційний екстрений імпорт, який може знадобитись для покриття споживання в пікові вечірні години, не перевищуватиме 1% добового споживання, та є стандартним інструментом, що використовується в подібних ситуаціях.
 
Водночас учора в короткостроковий ремонт виведено 2 блоки ТЕС. Також оператором системи передачі застосовувалося обмеження виробітку електроенергії на одній з вітрових електростанцій.
 
Обмеження в споживанні електроенергії не застосовується в жодній з областей.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Через обстріли у Сумській області зайнялося обладнання на одній з підстанцій, внаслідок чого знеструмлено 10 населених пунктів. Крім того, постраждав розподільний газопровід.
 
У Донецькій області через бойові дії знеструмлювалась шахта. У шахті перебували 47 робітників. За 40 хвилин електропостачання було відновлено.
 
Також була обстріляна ТЕЦ на півдні країни. Персонал не постраждав. Однак є пошкоджене обладнання.
 
Через обстріл у Чернігівській області пошкоджено повітряну лінію. Наразі встановлюється характер пошкоджень. Знеструмлено 4 населених пункти.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

Імпорт минулої доби склав 1277 МВт*год, експорт не здійснювався. 

 
Коментарі (0)