ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 11 липня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 11 липня

На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень діють з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено.
Вчора на Рівненщині ворожі БПЛА атакували енергетичну інфраструктуру; на Донеччині через обстріл виникла пожежа на шахті; протягом усієї доби застосовуються обмеження споживачів.
 
ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ
 
Через масовані російські обстріли в енергосистемі є дефіцит потужностей. Минулої доби для його часткового покриття Україна додатково залучала аварійну допомогу з енергосистем Польщі та Словаччини.
 
На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень діють з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено.
 
В Україні тримається спекотна погода, тому можливе зростання споживання електроенергії, зокрема через активне використання кондиціонерів. Закликаємо всіх споживати електроенергію ощадливо. Це дає можливість енергетикам утримувати енергосистему більш стабільною.
 
Відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують понад 80 % електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.
 
Нагадуємо, що головна причина обмежень електроенергії – атаки ворога на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
У Полтавській області під час повітряної тривоги вимикалась високовольтна повітряна лінія, при цьому знеструмлювалось обладнання на кількох підстанціях. Під час огляду виявлено обрив проводів.
 
На Рівненщині була здійснена атака БПЛА по одному з енергетичних об’єктів. При цьому знеструлювалась підстанція обленерго, місцева промисловість та побутові споживачі. Усіх споживачів заживлено за резервною схемою.
 
Також у Рівненській області через атаку БПЛА вимикалась повітряна лінія оператора системи розподілу.
 
НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ 
 
На Донеччині через обстріл виникла пожежа на шахті. Займання було ліквідовано працівниками шахти (людей у шахтах не було). Постраждалих немає.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
Минулої доби відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Угорщини. Лінію включено в роботу. Причина порушення з’ясовується.
 
У центральному регіоні на одній з високовольтних підстанцій з технологічних причин відключалося обладнання. При цьому знеструмлювались 52 житлових будинки та 64 установи. Усіх споживачів заживили за резервною схемою.
 
ЗНЕСТРУМЛЕННЯ СПОЖИВАЧІВ
 
Внаслідок негоди є нові знеструмлення у Сумській та Херсонській областях. Через бойові дії та техпорушення знеструмлено 528 населених пунктів. Енергетики заживили 31 255 абонентів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій та техпорушень.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,00 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 28 487 МВт*год та максимальною потужністю 1444 МВт. Експорт не відбувається та не передбачається. 

 
Коментарі (0)