ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 12 липня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 12 липня

Через масовані російські обстріли в енергосистемі є дефіцит потужностей. Минулої доби для його часткового покриття Україна додатково залучала аварійну допомогу з енергосистем Польщі та Словаччини.
Через масовані російські обстріли в енергосистемі є дефіцит потужностей. Минулої доби для його часткового покриття Україна додатково залучала аварійну допомогу з енергосистем Польщі та Словаччини. 
 
На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень діятимуть з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено.
 
В Україні тримається спекотна погода, тому можливе зростання споживання електроенергії, зокрема через активне використання кондиціонерів. Закликаємо всіх споживати електроенергію ощадливо. Це дає можливість енергетикам утримувати енергосистему більш стабільною. 
 
Відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують понад 80 % електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.
 
Нагадуємо, що головна причина обмежень електроенергії – атаки ворога на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак. 
 
СТАН МЕРЕЖ
 
Минулої доби через технологічні порушення короткостроково відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. Причина порушення з’ясовується.
 
У Полтавській області для безпечного гасіння загорання біля обладнання відключалась повітряна лінія. Пожежу ліквідували, лінію включили в роботу. Причини зʼясовуються.
 
У західному та центральному регіонах через технологічні порушення короткостроково вимикались високовольтні повітряні лінії. Причини порушень з’ясовуються. 
 
У Дніпропетровській області вимикалась високовольтна повітряна лінія, при цьому знеструмлювалось обладнання на енергетичному об’єкті. Причина відключення з’ясовується. 
 
У Київській області внаслідок технологічних порушень вимикалась високовольтна повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались. Лінію включили в роботу.
 
ЗНЕСТРУМЛЕННЯ СПОЖИВАЧІВ
 
Внаслідок негоди було знеструмлено 3722 споживачі у 32 населених пунктах у Сумській області. Через бойові дії та техпорушення знеструмлено 510 населених пунктів. Енергетики заживили 14 739 абонентів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій та негоди.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14,99 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 26 499 МВт*год та максимальною потужністю 1435 МВт. Експорту не відбувається та не передбачається. 

 
Коментарі (0)