ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 14 лютого

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 14 лютого

Дефіциту в енергосистемі України не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується імпорт та експорт електроенергії
Дефіциту в енергосистемі України не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується імпорт та експорт електроенергії, пише "Україна Комуальна".
 
У ремонт вийшли 3 одиниці теплового генеруючого обладнання. У резерві - 11 одиниць генеруючого обладнання, яке буде включено у роботу у разі потреби.
 
Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Уночі ворог обстріляв ТЕС на Дніпропетровщині: відключено блоки, на території виникло загоряння. Пожежу вдалося загасити, уточнюється масштаб пошкоджень.
 
Також обстрілу зазнала теплоелектростанція на Донеччині – є пошкоджене обладнання. Знеструмлень споживачів та постраждалих немає.
 
Внаслідок ракетного удару на територію однієї з шахт потрапили уламки, пошкоджено обладнання, постраждалих немає.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
Через технологічні порушення вимикалась повітряна лінія електропередачі у Дніпропетровській області, знеструмлювались побутові споживачі, яких було оперативно заживлено.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі залишається стабільним і становить 15,59 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 2491 МВт*год. Також передбачається експорт – до 2314 МВт*год до Польщі, Румунії, Словаччини та Молдови. 

 
Коментарі (0)