ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 15 травня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 15 травня

Потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.
Потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.
 
Сьогодні на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з цих країн. Залучення аварійної допомоги передбачається і в години вечірнього максимуму споживання електроенергії.
 
У вечірні та нічні години в усіх регіонах, крім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. При цьому електропостачання побутових споживачів не обмежувалося.
 
Сьогодні також планується застосування графіків обмеження потужності для промисловості, починаючи з 16:00.
 
СПОЖИВАЙМО ВІДПОВІДАЛЬНО!
 
Міненерго звертається до споживачів з проханням про економне та відповідальне споживання електроенергії. Це важливо для балансування енергосистеми та уникнення відключень для побутових споживачів.
 
Важливо зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00).
 
Промислових споживачів просимо переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Вчора на Сумщині під час повітряної тривоги відключалися дві повітряні лінії, через що знеструмилася підстанція та приєднані до неї побутові споживачі.
 
У Чернігівській області внаслідок ракетного обстрілу було пошкоджено повітряну лінію, одномоментно відключалися 1554 точки обліку.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
У м. Дніпро з технологічних причин відключалась повітряна лінія, при цьому знеструмилась підстанція та приєднані до неї юридичні та побутові споживачі.
 
НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ
 
Вчора на одному з енергетичних підприємств Київської області двоє працівників під час виконання службових обов'язків отримали опіки обличчя та рук сірчаною кислотою. Їх у стані середньої тяжкості доставлено до лікарні.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,34 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 21 072 МВт*год. Експорту не передбачається. 

 
Коментарі (0)