ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 16 травня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 16 травня

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.
Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.
 
Вчора у денні години Україна надавала аварійну допомогу Польщі – отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.
 
На запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Залучення аварійної допомоги передбачається і впродовж доби.
 
З 16:00 до 7:00 в усіх регіонах, крім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. Сьогодні обмеження потужності для промисловості будуть застосовуватися впродовж доби.
 
Вчора ввечері в усіх регіонах України було запроваджено аварійні відключення світла. Причина – значний дефіцит потужностей в енергосистемі після російських атак, а також зростання споживання електроенергії через похолодання.
 
СПОЖИВАЙМО ВІДПОВІДАЛЬНО!
 
У вечірні години також можлива нестача електроенергії.
 
Аби уникнути аварійних відключень, Міненерго звертається до споживачів з проханням про економне та відповідальне споживання електроенергії. Це важливо для балансування енергосистеми та уникнення подальших відключень.
 
Важливо зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00).
 
Промислових споживачів просимо переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
Вчора у південному регіоні з технологічних причин відключалась високовольтна повітряна лінія. Її включено в роботу.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,33 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 23 692 МВт*год. Експорту не передбачається. 

 
Коментарі (0)