ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 19 квітня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 19 квітня

Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості у Кривому Розі і на Донеччині
Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості у Кривому Розі і на Донеччині, обмеження діють і сьогодні, пише "Україна Комунальна".
 
Вчора у вечірні пікові години відбувалося екстрене постачання електроенергії з Румунії, Польщі та Словаччини. Обсяг допомоги склав менше відсотка від добового обсягу споживання електроенергії.
 
Станом на ранок також залучається екстрена допомога від операторів системи передачі цих країн. Прогнозний обсяг залученої електроенергії складе близько 2% від загального обсягу споживання.
 
Нагадаємо, що залучення аварійної допомоги від країн-сусідів – стандартний інструмент взаємодії синхронізованих енергосистем у разі екстреної потреби в електроенергії. Україна, як і наші партнери, у разі потреби та за можливості також надає аварійну допомогу. Станом на ранок обмеження для споживачів (окрім Харківщини та Кривого Рогу) не передбачаються.
 
Однак, враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі ворожими атаками, а також різке зниження температури та відповідно збільшення навантаження на енергосистему, важливим є розумне споживання електроенергії. Просимо споживачів, як побутових, так і промислових, зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (з 19:00 до 22:00).
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Внаслідок ворожої атаки у Чернігові учора припинялося газопостачання майже 500 споживачам. Протягом дня майже всім користувачам постачання газу було відновлено. Станом на ранок без блакитного палива залишається близько 100 абонентів.
 
Внаслідок нічних обстрілів зафіксовано пошкодження теплових мереж у Херсоні.
 
Через бойові дії пошкоджено розподільний надземний газопровід середнього тиску на Дніпропетровщині. Припинено газопостачання майже 300 абонентам. Також обстрілом пошкоджено газопровід середнього тиску на Харківщині. Аварійну ситуацію локалізовано, є відключені споживачі.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі знизився незначною мірою і становить 15,46 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 9600 МВт*год. Експорту не передбачається. 

 
Коментарі (0)