ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 20 березня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 20 березня

В аварійний короткостроковий ремонт виведено блоки ТЕС і ТЕЦ, водночас після короткострокового ремонту підключено блок теплоелектростанції.
На одній з ТЕС виникло займання обладнання, були тимчасові порушення у роботі станції. Пожежу ліквідовано, обладнання заживлено, пише "Україна Комунальна".
 
В аварійний короткостроковий ремонт виведено блоки ТЕС і ТЕЦ, водночас після короткострокового ремонту підключено блок теплоелектростанції.
 
Для покриття потреб споживачів задіяно резерви тепло- та гідрогенерації. Планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.
 
Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ 
 
На Харківщині через численні обстріли відключились повітряні лінії 110 кВ, знеструмились підстанції, які живлять побутових споживачів і залізницю (збоїв руху потягів не було). Усіх споживачів оперативно заживлено за резервом.
 
Внаслідок ворожого обстрілу у Сумському районі пошкоджено газопровід низького тиску, відключено від газопостачання 26 споживачів багатоквартирного будинку.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
Через технічні причини відключилась повітряна лінія 110 кВ у Черкаській області, у результаті знеструмилась підстанція, яка живить побутових і промислових споживачів. Усіх абонентів заживлено
 
Внаслідок технологічних порушень відключалась ПЛ 110 кВ на Донеччині, знеструмлювались побутові споживачі.
 
На Житомирщині вимикалось обладнання підстанції, знеструмлювались побутові споживачі і промисловість. Протягом години обладнання включено в роботу, усіх споживачів заживлено.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 5243 МВт*год. Також передбачається експорт – до 2026 МВт*год. 

 
Коментарі (0)