ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 22 березня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 22 березня

В аварійний короткостроковий ремонт виведено блок однієї з ТЕС. Це не вплине на забезпечення потреб споживачів. Працюють 7 атомних блоків, у резерві є достатньо генеруючих потужностей теплової та гідрогенерації.
В аварійний короткостроковий ремонт виведено блок однієї з ТЕС. Це не вплине на забезпечення потреб споживачів. Працюють 7 атомних блоків, у резерві є достатньо генеруючих потужностей теплової та гідрогенерації. Планується комерційний імпорт та експорт електроенергії. Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються, пише "Україна Комунальна".
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Внаслідок падіння уламків ворожої ракети пошкоджено обладнання електромереж у Київській області. Знеструмлено 1700 споживачів. Тривають відновлювальні роботи.
 
Внаслідок обстрілів відключились повітряні лінії на Чернігівщині, одномоментно знеструмлено майже 800 споживачів у 10 населених пунктах.
 
У результаті обстрілу пошкоджено газорозподільні мережі на Харківщині, без газопостачання залишилось понад 600 абонентів.
 
На Сумщині також через бойові дії пошкоджено надземний розподільний газопровід, без газу - 30 споживачів.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
Вночі відключились дві ПЛ 220 кВ НЕК «Укренерго» у Львівській області, внаслідок чого знеструмлювались 132 тисячі споживачів, у тому числі об’єкти Укрзалізниці (порушень руху потягів не було). Станом на ранок усіх споживачів заживлено.
 
Через технічні причини відключилась високовольтна повітряна лінія 330 кВ на Полтавщині. Лінію повернуто до роботи.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 3305 МВт*год. Також передбачається експорт – до 2148 МВт*год. 

 
Коментарі (0)