ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 22 липня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 22 липня

Ситуація в енергетиці залишається складною. У системі є значний дефіцит генерувальних потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли, особливо на прифронтових територіях.
Ситуація в енергетиці залишається складною. У системі є значний дефіцит генерувальних потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли, особливо на прифронтових територіях. Часто під обстріли потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії.
 
На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень діятимуть з 0:00 до 24:00. Про зміни в графіках дізнавайтесь на офіційних ресурсах обленерго у своїх регіонах.
 
Відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують понад 80 % електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.
 
Нагадуємо, що головна причина обмежень постачання електроенергії – атаки ворога на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак. Втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Ворог тричі обстрілював Чернігівщину, внаслідок чого вимикались повітряні лінії, що призвело до знеструмлення побутових споживачів. Загалом знеструмлювалось 1 743 споживачі, на ранок після обстрілів залишаються без світла 1 366 споживачів.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
У Дніпропетровській області через технологічні порушення вимикалось обладнання на енергетичному об’єкті, при цьому знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі. Усіх споживачів заживлено за резервною схемою.
 
ЗНЕСТРУМЛЕННЯ СПОЖИВАЧІВ
 
Енергетики заживили 3 971 споживача, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.
 

Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються знеструмленими 547 населених пунктів. 

 
Коментарі (0)