ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 22 листопада

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 22 листопада

Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів, у Херсоні розпочали опалювальний сезон
Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів, у Херсоні розпочали опалювальний сезон, пише "Україна Комунальна".
 
У короткостроковому поточному ремонті - 7 блоків ТЕС.
 
Це не вплине на стабільність виробництва електроенергії.
 
Наслідки обстрілів 
 
На Сумщині внаслідок бойових дій у прикордонному з рф населеному пункті без газу лишилися майже 400 абонентів. Військовими поки не надано дозволу на відновлювальні роботи.
 
Продовжує потерпати від обстрілів Харківщина. Ворог завдав нових ударів - пошкоджено повітряні лінії. Тривають роботи з відновлення. Залишаються без світла понад 17,5 тисячі абонентів. Також обстрілом пошкоджено газопровід низького тиску.
 
Ситуація в регіонах 
 
Через негоду і бойові дії без світла залишаються 427 населених пунктів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.
 
У місті Херсон розпочато опалювальний сезон. За добу енергетики повернули світло для понад 500 абонентів в обласному центрі. В області - для 11,9 тисячі абонентів. Залишаються знеструмленими понад 32 тисячі споживачів.
 
На Донеччині за добу енергетики заживили понад 7,8 тисячі абонентів. З них майже 2 тисячі залишалися без світла через бойові дії. Без електроенергії - 115 населених пунктів в області.
 
У Запорізькій області з технологічних причин без світла залишилися 200 абонентів. Через бойові дії залишаються відключеними майже 26 тисяч споживачів.
 
Також у Миколаївській області з технічних причин відключилася повітряна лінія 10 кВ - без світла понад 600 споживачів.
 
Потерпають регіони й від наслідків негоди. На Полтавщині через негоду залишаються без світла понад 600 абонентів. Роботи з відновлення тривають.
 
На Сумщині триває відновлення електропостачання, енергетики підключили повітряні лінії, які були відключені через бойові дії. Без світла через техпорушення - понад 400 абонентів, через бойові дії - понад 2,2 тисячі.
 
У Хмельницькій області внаслідок пошкодження розподільного газопроводу без газу - 500 абонентів.
 
Загалом за добу енергетики повернули світло для понад 62 тисяч споживачів.
 
Ситуація на ЗАЕС 
 
Через погіршення погодних умов зафіксовано незначне підвищення рівня води у ставку-охолоджувачі станції – він становить 15.66 м.
 
Цього достатньо для забезпечення потреб ЗАЕС.
 
Імпорт/ експорт 
 

За минулу добу експорт електроенергії до Словаччини та Румунії склав 200 МВТ*год, імпорт до цих країн – 970 МВт*год. 

 
Коментарі (0)