ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 26 липня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 26 липня

Відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують понад 80 % електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.
Відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують понад 80 % електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.
 
Ситуація в енергосистемі поліпшилась завдяки підключенню до мережі одного з атомних блоків, який достроково, майже на 2 тижні, був виведений з планового ремонту. Тиждень тому ще один блок АЕС також було приєднано до енергосистеми раніше запланованого терміну. 
 
Зауважимо, ремонти енергоблоків відбуваються обов’язково з дотриманням усіх вимог ядерно-радіаційної безпеки.
 
Нагадуємо, що значний дефіцит потужностей в енергосистемі залишається. Внаслідок масованих ворожих атак на енергетику втрачено 9 ГВт виробничих потужностей. Тривають постійні обстріли, особливо на прифронтових та прикордонних територіях. Часто під удари потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії. Тому внаслідок ракетних і дронових ударів існують обмеження в передачі наявної електроенергії. 
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ 
 
У Дніпропетровській області через бойові дії вимикалась високовольтна повітряна лінія. 
 
СТАН МЕРЕЖ
 
У Київській області через технологічні порушення вимикалось обладнання на високовольтній підстанції, що призвело до знеструмлення кількох підстанцій та побутових і промислових споживачів Київської і Черкаської областей. Усіх споживачів заживлено.
 
НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ 
 
У Київській області майстер з ремонту повітряних вимикачів та елегазового обладнання самовільно здійснював переміщення обладнання та наблизився на недопустиму відстань до струмоведучих частин. Працівник отримав опіки, його доставлено до лікарні. 
 
ЗНЕСТРУМЛЕННЯ СПОЖИВАЧІВ
 
Через негоду на ранок знеструмлено 50 населених пунктів у Хмельницькій, Волинській та Тернопільській областях. 
Енергетики заживили 13 185 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.
Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються знеструмленими 483 населених пункти. 
 
ЕКСПОРТ
 

Експорту не відбувається та не передбачається. 

 
Коментарі (0)