ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 27 березня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 27 березня

Роботи з усунення наслідків масованих ворожих атак на об’єкти енергетики тривають. Триває оцінка збитків та відновлювальні роботи там, де це можливо
Роботи з усунення наслідків масованих ворожих атак на об’єкти енергетики тривають. Триває оцінка збитків та відновлювальні роботи там, де це можливо, пише "Україна Комунальна".
 
Минулої доби за вказівками диспетчерів НЕК «Укренерго» застосовувалися погодинні та аварійні відключення електроенергії на Одещині, Харківщині, Дніпропетровщині та у пікові години у Хмельницькій області.
 
Враховуючи погодні умови, місцевою владою ухвалено рішення про завершення опалювального сезону у Херсоні.
 
У короткостроковий ремонт виведено два блоки ТЕС. Через технологічні порушення вимикалась ТЕЦ, яку протягом години було повернуто у роботу.
 
Дефіциту електроенергії немає. Аварійна допомога не залучатиметься. На поточну добу планується комерційний імпорт електроенергії.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено повітряні лінії електропередачі у Чернігівській області, одномоментно знеструмились понад 1,8 тисячі споживачів у 12 населених пунктах.
 
Через бойові дії відключилась повітряна лінія у прифронтовому районі на Харківщині, знеструмилась підстанція, яка живить побутових споживачів.
 
У м. Нікополь внаслідок бойових дій пошкоджено ввідний надземний газопровід. Припинено газопостачання 5 споживачам.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
Через пошкодження кабелю відключалось обладнання на ПС 330 кВ у Житомирській області, знеструмлень не було, підстанцію включено в роботу.
 
Через технічні причини на Одещині відключилась ПЛ 35 кВ, знеструмились побутові споживачі. Лінію включено у роботу, всіх споживачів заживлено.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – обсягом до 18 649 МВт*год. Експорту не передбачається. 

 
Коментарі (0)