ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 29 лютого

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 29 лютого

В енергосистемі України вчора вдень виник профіцит електроенергії. На запит НЕК «Укренерго» надлишки передавалися до Польщі.
В енергосистемі України вчора вдень виник профіцит електроенергії. На запит НЕК «Укренерго» надлишки передавалися до Польщі. За командою диспетчера зменшувалося навантаження об`єктів ВДЕ величиною 253 МВт, пише "Україна Комунальна".
 
Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.
 
В аварійний ремонт короткостроково виходив корпус ТЕС, який після усунення зауважень було введено в роботу. У резерві - 18 енергоблоків і 2 корпуси теплової генерації, які будуть задіяні у разі потреби.
 
Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ 
 
Внаслідок бойових дій відключалась повітряна лінія електропередачі 110 кВ на Харківщині, в результаті знеструмилась підстанція 110 кВ, яка живить побутових споживачів.
 
Лінія 330 кВ, що живила ЗАЕС, залишається знеструмленою.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
Через технологічні порушення вимикалась одна з підстанцій «Укрзалізниці» у Києві, порушень в русі потягів не було. Водночас знеструмилися підстанції, які живлять побутових споживачів. Внаслідок цього без електроенергії залишилось близько 16 тисяч абонентів у столиці, усіх оперативно заживлено.
 
Через технічні причини відключалась повітряна лінія 110 кВ, внаслідок чого знеструмлювались понад 16,4 тисячі абонентів у Хмельницькій області. Усіх споживачів заживлено.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,56 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 1667 МВт*год. Також передбачається експорт до Польщі, Румунії, Словаччини, Молдови та Угорщини – до 3806 МВт*год. 

 
Коментарі (0)