ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 30 листопада

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 30 листопада

Вчора в 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів.
Вийшов з планового ремонту блок однієї з ТЕС. Він додасть до енергосистеми додаткові 180 МВт потужності.
 
Вчора в 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів.
 
Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовільнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті.
 
В наслідок складних погодних умов через падіння стороннього предмета короткостроково вимикалися гідроагрегати на одній із ГЕС. Наразі всі – в роботі.
 
Зазначена ситуація не вплинула на стабільність електропостачання. Електроенергії, виробленої генераціями, достатньо для покриття потреб усіх споживачів. Обмеження електроенергії не застосовується в жодній з областей.
 
Ситуація контрольована. Енергосистема збалансована.
 
Наслідки обстрілів
 
Через обстріл було частково зруйновано будівлю шахти в Донецькій області. Під завалами опинилися чотири робітниці підприємства. Три жінки отримали механічні травми легкого та середнього ступеня тяжкості, ще одна – тяжкі травми.
 
Також під час обстрілу на Донеччині, виконуючи службові обов’язки, інженер служби ліній отримав осколкові поранення.
 
Обстрілу зазнала громада в Миколаївській області. Газопостачання для більш ніж 100 абонентів припинено.
 
Також обстріляний населений пункт у Сумській області. Пошкоджено ввідний газопровід. Тривають ремонтні роботи.
 
Внаслідок бойових дій також пошкоджено газорозподільні газопроводи в Дніпропетровській області. Тривають роботи з відновлення постачання газу.
 
Ситуація на ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС залишається на рівні 15,68 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
Імпорт/ експорт
 
Імпорт електроенергії склав 716 МВт*год. Експорт не здійснювався.
 
Коментарі (0)