ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 7 лютого

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 7 лютого

Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Також планується комерційний імпорт
Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Також планується комерційний імпорт, пише "Україна Комунальна".
 
В аварійний ремонт виведено 2 блоки ТЕС, водночас після короткострокового ремонту до енергосистеми підключено блок теплоелектростанції. У резерві 10 одиниць генеруючого обладнання, які буде задіяно у разі потреби.
 
Система збалансована. Застосування стабілізаційних графіків відключень не передбачається.
 
CТАН МЕРЕЖ
 
З технологічних причин у Донецькій області минулої доби відключалась повітряна лінія, внаслідок чого знеструмились власні потреби однієї з підстанцій 330 кВ.
 
Також на Донеччині з технологічних причин відключалась повітряна лінія 110 кВ, що призвело до відключення підстанції 110 кВ, комунального підприємства та побутових споживачів.
 
У Житомирській області з технологічних причин відключалась повітряна лінія 110 кВ. Внаслідок цього без світла залишились побутові споживачі, місцева промисловість, були порушення руху потягів. Упродовж години всіх споживачів було заживлено.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ 
 
На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 6703 МВт*год, також передбачається експорт до Молдови у нічні години – 355 МВт*год.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі станції - він становить 15,59 м. Цього достатньо для забезпечення потреб ЗАЕС. 

 
Коментарі (0)