ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 8 травня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 8 травня

Через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі впродовж дня обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ
Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі впродовж дня обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ.
 
Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні. В інших регіонах минулої доби споживачі не обмежувалися.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Енергетики заживили майже всіх споживачів на Сумщині, що знеструмлювалися після удару по високовольтній підстанції. Однак вчора ворог завдав удару по іншому об’єкту області - підстанції обленерго. В результаті відключилась повітряна лінія та шість інших підстанцій, знеструмлювалися побутові споживачі. Наразі на Сумщині залишаються без світла 5,4 тисячі абонентів – в основному ті, що довготривало відключені через попередні обстріли.
 
НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ
 
У м. Кривий Ріг через загоряння сухої трави відключалось обладнання підстанції на території одного з підприємств. Знеструмлювалися промислові споживачі. На території іншого підприємства з технологічних причин короткостроково вимикалась повітряна лінія, частково знеструмлювалася підстанція. Внаслідок цього знеструмлювалася місцева промисловість, були порушення технологічних процесів.
 
У Донецькій області на одній із шахт сталося порушення у роботі вентиляційного обладнання. Через це на поверхню було виведено 49 працівників. Упродовж години вентиляцію включили в роботу.
 
НАСЛІДКИ НЕГОДИ
 
Через негоду залишаються знеструмленими 54 населених пункти. Найбільше – 42 – у Чернігівській області.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,39 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 7395 МВт*год. Експорт відсутній. 

 
Коментарі (0)