ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 9 травня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 9 травня

У південних регіонах для недопущення перевантаження обладнання однієї з високовольтних підстанцій оператор системи передачі з 10:30 до 16:00 обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ.
Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні (у Харкові для 200 тисяч абонентів). В інших регіонах споживачі не обмежувалися.
 
У південних регіонах для недопущення перевантаження обладнання однієї з високовольтних підстанцій оператор системи передачі з 10:30 до 16:00 обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ.
 
Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Також на запит Польщі у вечірні години Україна в екстреному порядку постачала електроенергію до цієї країни.
 
Сьогодні у години ранкового піку на запит України здійснюється аварійне постачання електроенергії з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.
 
У вечірні години можливе застосування обмеження споживачів електроенергії.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Ворог масовано атакував об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наслідки уточнюються. Також є пошкодження газової інфраструктури у західній області. Жертв та постраждалих немає. Енергетики спільно з ДСНС працюють над ліквідацією наслідків.
 
СПОЖИВАЙМО ВІДПОВІДАЛЬНО! 
 
Враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі, просимо споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 19:00 до 22:00). Промисловість – переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.
 
НАСЛІДКИ НЕГОДИ
 
Через негоду залишається знеструмленим 31 населений пункт. Найбільше – у Чернігівській та Сумській областях.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,39 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 7600 МВт*год. Експорту не передбачається. 

 
Коментарі (0)