ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСитуація з накопиченням вугілля лишається критичною - Укренерго

Ситуація з накопиченням вугілля лишається критичною - Укренерго

Ситуація з накопиченням вугілля на складах ТЕС, попри зменшення їх виробництва, не змінюється та залишається критичною
Ситуація з накопиченням вугілля лишається критичною, попри  зменшення виробництва електроенергії та теплостанціях, у порівнянні з попереднім тижнем (на 8,6%), про це повідомила пресслужба ПрАТ "НЕК "Укренерго".
 
"Ситуація з накопиченням вугілля на складах ТЕС, попри зменшення їх виробництва, не змінюється та залишається критичною. Станом на ранок 30 серпня на складах ТЕС знаходиться 720 тис. тонн вугілля, що на 4% менше, ніж на ранок 25 серпня (750 тис. тонн). Зокрема, запаси газового вугілля у порівнянні з 25 серпня знизилися на 4,2% до 480 тис. тонн, а обсяги антрацитового вугілля — на 3,6% до 240 тис. тонн. Крім цього, відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, на складах ТЕС знаходиться в 2,2 раза менше вугілля, ніж має бути на 30 серпня. Зокрема, газового вугілля накопичено у 2,4 раза менше відповідно до графіка, тоді як антрацитового — в 1,7 раза", - говориться у повідомлені.
 
Середньодобове виробництво ТЕС у порівнянні з попереднім тижнем зменшилося на 8,6% з 94,7 млн кВт-год. до 86,5 млн кВт-год. Таке значне зменшення виробництва, перш за все, пов’язане із зменшенням споживання електроенергії, а також збільшенням генерації АЕС (+4,8%) та розвантаженням у вихідні.
 
У будні середньодобове виробництво склало 93,8 млн кВт-год., а у вихідні 75,6 млн кВт-год. Частка ТЕС у покритті навантаження у порівнянні з попереднім тижнем зменшилася з 25% до 23%.
 

На початок тижня в аварійному ремонті, за заявками виробників, перебувало 3 блоки ТЕС потужністю 0,8 ГВт (на ранок 25 серпня – 3 блоки потужністю 0,7 ГВт). Крім цього, через відсутність палива не можуть працювати 18 блоків та 1 корпус ТЕС та ТЕЦ потужністю 7 ГВт. 

 
Коментарі (0)