ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Східенерго» тепер точно знає: скільки, кому і чого продано

«Східенерго» тепер точно знає: скільки, кому і чого продано

На Луганській, Курахівській і Зуївській ТЕС пройшло навчання співробітників роботі з програмним комплексом автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії

Теплові електростанції ТОВ «Східенерго» автоматизують облік відпуску електроенергії.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі компанії ДТЕК.

Зокрема, 19-24 березня на Луганській, Курахівській і Зуївській ТЕС пройшло навчання співробітників роботі з програмним комплексом автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ). Воно проведено в рамках реалізації проекту модернізації АСКОЕ ТОВ «Східенерго», який стартував у вересні 2011 року. Зараз компанія вийшла на етап приймально-здавальних випробувань системи оператора ринку електроенергії ДП «Енергоринок». Повністю змонтовано обладнання системи: багатофункціональні прилади обліку електроенергії на ТЕС, комутаційне обладнання, канали зв'язку, сервера в ТОВ «Східенерго». Вартість проекту склала 3,4 млн грн.

До початку модернізації системи фахівці генеруючої компанії «Східенерго» спільно з представниками Дирекції з інформаційних технологій ДТЕК і колегами з ТОВ «Сервіс-Інвест» вивчили досвід аналогічних систем, що використовуються на інших енергетичних підприємствах ДТЕК – ПАТ «Київенерго», ВАТ «Дніпроенерго», ТОВ «Сервіс-Інвест», ПАТ «ДПЕК ПЕМ-Енерговугілля», отримали рекомендації ДП НЕК «Укренерго». Під час модернізації існуючої системи в «Східенерго» виконано повне оновлення парку приладів комерційного обліку електроенергії, прокладені канали зв'язку, що дозволило підвищити надійність роботи системи. Все це дозволило оптимізувати витрати на супроводження та обслуговування системи в подальшому при повному дотриманні вимог оператора ринку.

Для забезпечення всього циклу робіт по супроводу АСКОЕ ТОВ «Східенерго» затверджено регламент взаємодії підрозділів ТЕС, АУП та Дирекції з інформаційних технологій, яким передбачено чітке розмежування сфер відповідальності, забезпечуючи надійність роботи надалі. На даний час вивчаються можливості централізації управління аналогічними системами інших генкоманій, що входять до складу компанії.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)