ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСкладнощі в енергетиці поглиблять спад економіки - НБУ

Складнощі в енергетиці поглиблять спад економіки - НБУ

Складнощі в енергетиці після атак рф на інфраструктуру зумовлять поглиблення спаду реального ВВП з початком зими. Про це йдеться у новому інфляційному звіті НБУ
Складнощі в енергетиці після атак рф на інфраструктуру зумовлять поглиблення спаду реального ВВП з початком зими. Про це йдеться у новому інфляційному звіті НБУ, про що повідомила пресслужба банку.
 
Як повідомляється, у зимовий період додатково обмежуватимуть економічну активність пошкодження енергетичної інфраструктури та вимушене зменшення споживання електроенергіх через ракетні обстріли росії та не підключену до української енергосистеми ЗАЕС.
 
За оцінками НБУ, запаси газу та вугілля будуть на мінімально достатньому рівні на початок опалювального сезону.
 
"Але в разі холоднішої за норму погоди (хоча Укргідрометцентр наразі прогнозує помірно холодну зиму) або додаткових руйнувань енергетичної інфраструктури у години максимального споживання для балансування системи доведеться вдаватися до примусових відключень по всій країні (як це було після ракетних атак), а дефіцит е/е може охопити понад 15% споживачів України. Відповідно складнощі в енергетиці зумовлять поглиблення спаду реального ВВП у IV кварталі", - говориться у повідомлені.
 

За оцінками НБУ, у четвертому кварталі очікується падіння реального ВВП на 35,6%, а за підсумками року - на 31,5%. 

 
Коментарі (0)