ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСКМ Ахметова придбала блокпакет "ДТЕК Донецькобленерго"

СКМ Ахметова придбала блокпакет "ДТЕК Донецькобленерго"

Покупка акцій "ДТЕК Донецькобленерго" стала для СКМ портфельною інвестицією.

Покупцем блокувального пакета акцій (25%) ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" під час аукціону Фонду державного майна (ФДМ) у середу стала компанія Ornex, що входить до групи СКМ, повідомляється в прес-релізі групи.

Про це йдеться у повідомленні "Інтерфакс-України ".

"Для СКМ придбання на приватизаційному аукціоні 25% пакета акцій ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" - це портфельна інвестиція. Стратегічне управління було і залишається за ДТЕК як мажоритарним акціонером, що володіє 71,5% акцій ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, ФДМ України на аукціоні 16 серпня реалізував 16 379 295  акцій (25% цінних паперів) ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" за ціною 8,78 грн за штуку. На купівлю пакета цінних паперів претендував лише один учасник торгів, відповідно його було реалізовано за стартовою ціною.

Торги відбувалися на фондовій біржі "Іннекс".

Для порівняння останню операцію з акціями "ДТЕК Донецькобленерго" на фондовому майданчику "Українська біржа" (УБ) зафіксовано 26 травня 2017 року. Курс цінних паперів за підсумками операції становив 5,9 грн за акцію.

ДТЕК створено в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній та фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіабізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глинодобуванні, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, торгівлі медикаментами, машинобудуванні та транспортному бізнесі. 100% акцій СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

До групи "СКМ" входять компанії "Метінвест" (ГМК) і ДТЕК (енергетика), банк ПУМБ, страхові компанії АСКА та "АСКА-Життя", "Укртелеком", телекомунікаційна група Vega, "Медіа група Україна", "ЕСТА Холдинг" (нерухомість), "Український Рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), "Харвіст" (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг "Портінвест" та інші.

 

 
Коментарі (0)