ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаС.Коваленко:"Борг споживачів зменшився після інформування щодо можливого припинення електропостачання"

С.Коваленко:"Борг споживачів зменшився після інформування щодо можливого припинення електропостачання"

Заборгованість мешканців Києва та Дніпропетровської області за електроенергію зменшився на 250 млн грн після початку інформування про припинення постачання боржникам.
Заборгованість мешканців Києва та Дніпропетровської області за електроенергію зменшився на 250 млн грн після початку інформування про припинення постачання боржникам. 
 
Про це розповів генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, пише "Україна Комунальна".
 
«У січні ми працювали із найбільшими боржниками у Києві та на Дніпропетровщині –  повідомили їм про можливе припинення постачання електроенергії. І за місяць загальна сума боргу зменшилась на 250 млн грн. Я дуже вдячний тим людям, які вчасно сплачують, та тим, хто почав врегульовувати питання боргів», – сказав Коваленко.
 
За його словами, постачальники не зацікавлені у відключеннях і застосовують їх лише у крайніх випадках. До цього клієнти отримують платіжки із сумами заборгованості й сповіщення із проханням сплатити борг.
 
«Ми щомісяця інформуємо клієнтів про стан  розрахунків, відправляємо мільйони повідомлень. Далі, за відсутності реакції, найбільші боржники отримують два паперових сповіщення – за 10 днів до відключення від постачальника і за 5 днів від оператора системи розподілу. Якщо людина ігнорує і ці попередження, то представники оператора здійснюють відключення і припиняється електропостачання до оселі боржника. Але насправді лише кожен четвертий клієнт, який отримав офіційне попередження про припинення постачання, доводить справу до фактичного відключення», – сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.
 

Водночас, якщо людина іде на контакт та прагне розв’язати питання боргу, шанс відключення таких клієнтів – дуже низький. 

 
Коментарі (0)