ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСловаччина пообіцяла Україні «газову підтримку»

Словаччина пообіцяла Україні «газову підтримку»

Представники влади України та Словаччини обговорили питання економічної взаємодії, включаючи її енергетичну складову. Європейські партнери пообіцяли зберегти обсяги реверсних поставок газу в Україну.

У Словаччині обіцяють зберегти обсяги реверсних поставок газу в Україну. Про це сказав Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенко, повідомляє прес-служба очільника держави.

«Співрозмовники скоординували позиції щодо ключових питань двосторонніх відносин. Лідери України та Словаччини обговорили широке коло питань економічної взаємодії, включаючи її енергетичну складову та аспекти забезпечення транзиту природного газу. Прем'єр-міністр Словацької Республіки підтвердив наміри його країни зберегти обсяги реверсних поставок газу в Україну», - йдеться у повідомленні.
 
У прес-службі Петра Порошенка заявили, що пан Фіцо підтвердив, що Словаччина і надалі підтримуватиме єдність Європейського союзу в питанні санкцій стосовно РФ.
 
Обговорюючи ситуацію на Донбасі, Петро Порошенко та Роберт Фіцо відзначили відсутність суттєвої деескалації, що чітко підтверджується також звітами СММ ОБСЄ.
 
Президент України та Прем'єр-міністр Словаччини також погодилися, що критично важливими є додаткові зусилля задля ефективної імплементації мирного плану на Донбасі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна продовжує нарощувати поставки природного газу з Європи. З початку місяця найбільше «блакитного» палива надійшло з словацького напрямку - майже 500 млн куб. м.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Червня 2015 p. 16:01
Якщо у квартирі немає лічильника газу, то оплата за газ може нараховуватись відповідно до норм споживання. Але шахрайство полягає у тому, що норми споживання при цьому беруть старі ( у два рази більші), а ціну нову (у три рази більшу). -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Думаю,що нижчеописаний трюк призваний замаскувати це шахраювання. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажань, вирішив заплатити записану ним суму... .