ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСлов'янська ТЕС почала отримувати газ і відновила роботу

Слов'янська ТЕС почала отримувати газ і відновила роботу

Слов'янська ТЕС ПАТ "Донбасенерго" в четвер, 16 червня, повернулася до роботи, почавши відпускати електроенергію в об'єднану енергосистему України

Слов'янська ТЕС ПАТ "Донбасенерго" в четвер, 16 червня, повернулася до роботи, почавши відпускати електроенергію в об'єднану енергосистему України після відновлення ПАТ "Донецькоблгаз" розподілу газу на станцію.

Про це повідомляє прес-служба "Донбасенерго", передає БізнесЦензор.

У компанії нагадали, що господарський суд своєю постановою від 12 червня як захід забезпечення заборонив "Донецькоблгаз" обмежувати газопостачання СлавТЕС.

"Однак 16 днів газ на СлавТЕС не надходив через нібито проведеного" Донецькоблгазом "ремонт засувки", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 13 июля Слов'янська ТЕС (ПАТ "Донбасенерго") зупинила роботу через припинення розподілу газу з боку ПАТ "Донецькоблгаз" та малих запасів імпортованого антрациту.

Слов'янська ТЕС "Донбасенерго" почала по максимуму використовувати імпортний антрацит через припинення "Донецькоблгазом" послуг з розподілу газу на станцію з 1 липня. Компанії ведуть судовий спір щодо плати за цю послугу.

"Донбасенерго" володіє Старобешівської (знаходиться на окупованій території) і Слов'янської ТЕС сумарною встановленою потужністю 2880 МВт. В кінці березня 2017 року »Донбасенерго" заявило про втрату контролю над роботою Старобешівської ТЕС, а також частини структурних одиниць, розташованих на тимчасово непідконтрольною території.

ПрАТ "Енергоінвест Холдинг" належить 60,773% акцій "Донбасенерго", ще 25% акцій генкомпанії належить державі.

Раніше кінцевим бенефіціаром ПрАТ вказувався бізнесмен Ігор Гуменюк, після - Роберт Бенш і Андреас ЦЕРН (Андрій Чорний), проте, за даними ЗМІ, контроль над компанією зберігав старший син Віктора Януковича Олександр.

У липні 2018 року стало відомо, що контрольний пакет акцій ПАТ "Донбасенерго" був проданий депутату Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенко" Максиму Єфімова. Інформацію про це підтвердив сам Єфімов, структурам депутата проданий весь пакет Януковича і його бізнес-партнера Ігоря Гуменюка в "Донбасенерго" - 60,8% акцій. У нинішньому складі парламенту Єфімов входь в депутатську групу "Довіра".

 

 
Коментарі (0)