ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Слуги» критикують «Енергоатом» за відмову від фіндопомоги

«Слуги» критикують «Енергоатом» за відмову від фіндопомоги

Керівництво держкомпанії "Енергоатом", яка за підсумками 2020 року одержала 7,6 мільярда гривень збитку, відмовляється від ініціативи депутатів надати компанії фінансову підтримку у вигляді коштів з випуску облігацій внутрішньої державної позики на загаль

 

Керівництво держкомпанії "Енергоатом", яка за підсумками 2020 року одержала 7,6 мільярда гривень збитку, відмовляється від ініціативи депутатів надати компанії фінансову підтримку у вигляді коштів з випуску облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму 7,3 мільярда гривень.

Про це в Facebook написала народний депутат фракції «Слуга народу» Людмила Буймистер, коментуючи ситуацію, коли від імені трудового колективу т.в.о. президента Петро Котин назвав дії народних депутатів за рішенням кризи неплатежів на ринку електроенергії "грою в наперстки".

"Подібні коментарі на адресу вищого законотворчого органу країни є неприпустимими. По-друге, такий публічною позицією, так само, як і продажем за демпінговими цінами електроенергії сумнівним трейдерам, сам пан Котин підтверджує, що діє в інтересах головного олігархічного рейдера країни. Але на цьому погані новини не закінчуються. Лобіюючи проти зеленої енергетики "Енергоатом" фактично грає на руку країні-агресору », - сказала Буймистер.

Вона уточнила, що саме Росія визнала розвиток ВДЕ в сусідніх країнах однією з основних загроз своєї енергетичної безпеки.

"Позиція пана Котина лише підтверджує те, що йому не потрібні гроші. Його мета - забрати кошти у« зеленої »енергетики. Тому така різка реакція керівництва« Енергоатому »вже дуже схожа на виконання замовлення Кремля. Тут немає жодної державної позиції, а лише підігравання інтересам феросплавного олігарха і країні-агресору », - додала Буймистер.

Також вона повідомила, що використовуючи спекуляції щодо «дешевої електроенергії АЕС», пан Котин фактично сам погіршує фінансовий стан «Енергоатому», адже не можна продавати електроенергію атомних станцій за нижчою ціною, ніж вона реально коштує.

"Так економіка не працює! А сьогодні ні тариф, ні фінплан« Енергоатома »не враховує багатомільярдні витрати держави на збереження століттями (!!!) ядерного палива та дуже дорогий висновок енергоблоків з експлуатації. Подібними заявами і своїми діями на ринку, керівник« Енергоатому »діє проти свого колективу і українців. Він банально заганяє компанію в борги і підставляє прем'єр-міністра з обох сторін», - зазначила нардеп.

Вона нагадала, що нардепи зареєстрували для «Енергоатому» законопроект про випуск ОВДП на 7,3 млрд гривень. Щоб компанія отримала гроші за рахунок одного джерела, а зелена енергетика за рахунок іншого - тобто кредитів держбанків.

Однак, працівники ДП "НАЕК" Енергоатом "висловили сумнів в здатності і наміри Верховної Ради ухвалити закон про випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) з метою погашення боргів за електроенергію перед атомниками, йдеться у відкритому зверненні колективу компанії від 25 січня, підписаному в.о. президента НАЕК Петром Котіним і главою профспілкової організації компанії Олексієм Личом.

"Шановні народні депутати -" автори "законопроекту №4624 про випуск ОВДП для" Енергоатома ". Вдячні вам за" турботу ". Однак вважаємо за краще відмовитися грати з вами в наперстки. Подача законопроекту, за який ви насправді не збираєтеся голосувати, це спроба відвернути увагу і обгрунтувати дерибан 10 млрд грн кредиту держбанків на користь "зеленої" генерації. Ми розуміємо: те шалений тиск на НКРЕКУ і ДП "Гарантований покупець", яке ви організували разом з вашими господарями, має принести результат. Інакше ви залишитеся без премії " , - йдеться в заяві.

 

 
Коментарі (0)