ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Слуги народу» не бачать проблем у скасуванні пільгового тарифу на електроенергію

«Слуги народу» не бачать проблем у скасуванні пільгового тарифу на електроенергію

Олександр Ковальчук впевнений, що додатково заплатити 78 грн для більшості українців – не проблема

Скасування пільгового тарифу на електроенергію для більшості українців не становитиме проблеми, оскільки ця пільга раніше економила на місяць лише 78 грн.

Про це в ефірі ток-шоу "19" на телеканалі ZIK під час включення заявив народний депутат України від "Слуги народу" Олександр Ковальчук.

Парламентар прокоментував рішення Кабінету міністрів України щодо скасування пільгового тарифу на електроенергію.

"Ми говоримо про скасування норми – перші 100 кВт⋅год за 90 копійок, усе решта по 1,68 грн. На мою думку, особисту, це рішення є правильним, і я поясню, чому. Ось ці 100 кВт економили нам з вами аж раптом 78 грн на місяць, якщо ми економили на цих перших 100 кВт. Економили всі. Чому, наприклад, я можу заплатити 78 грн для мене не є проблемою і для більшості українців це не є проблемою. Звичайно, для пенсіонерів це є проблема, але давайте будемо відвертими, і говорити про те, що у наступному році у зв'язку з тим, що ми вдвічі, уже вдвічі підвищили мінімальну заробітну плату, ми плануємо ще підвищити, пенсії зростуть на 300-500 грн. Отже, якщо з тих 300-500 грн у місяць доведеться заплатити 78 грн за оцю різницю між 100 кВт і рештою спожитої електроенергії, проблеми у цьому я не бачу", – сказав Олександр Ковальчук.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на своєму засіданні у понеділок, 28 грудня, скасував пільговий тариф на електроенергію, встановлений на рівні 90 копійок за кВт⋅год для населення на перші 100 кВт⋅год, та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/ кВт⋅год.

 

 

 
Коментарі (0)