ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСлуги народу закликали Уряд повернути пільгові кіловати

Слуги народу закликали Уряд повернути пільгові кіловати

Народний депутат України від “Слуги народу” Ірина Верещук в ефірі одного із телеканалів виступила за повернення “пільгової” електренергії для населення (до 100 кВт по 90 коп.)

 

Народний депутат України від “Слуги народу” Ірина Верещук в ефірі одного із телеканалів виступила за повернення “пільгової” електренергії для населення (до 100 кВт по 90 коп.), передає УНН.

“Ми вимагаємо від Кабінету міністрів увійти в становище наших людей і зрозуміти, що навіть ті 100 кВт пільгових були дуже важливим для них. Власне, ті пенсіонери, які мають 1700 грн і були тими споживачами, які трималися до тих 100 кВт, бо це по 90 копійок — на них треба зважати. І зараз знести цю пільгу, я розумію, що це не ринково, але ви зрозумійте, що у нас і пенсії не ринкові, і зарплати не ринкові, і тут треба на це зважити”, — наголосила вона.

Верещук сподівається, що уряд таки прийме адекватне рішення.

“Наразі Уряд непоступливий і я дуже сподіваюся, зараз звертаючись до всіх, хто нас чує — цих 90 копійок бодай би на період опалювального сезону цього року треба повернути”, — наголосила вона.

Раніше Верещук заявила, що у прем‘єр-міністра Шмигаля і в.о. міністра енергетики Вітренка залишилось шість днів для зниження тарифів.

Нагадаємо, з 1 січня ціна на газ для населення підвищилася, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

Так, 18 січня Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня. Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

 

 

 
Коментарі (0)