ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСім європейських країн збільшили закупівлі російського газу

Сім європейських країн збільшили закупівлі російського газу

Протягом 2016 року сім країн Європи збільшили обсяги закупівлі газу в російського «Газпрому».

Такі дані оприлюднив «Газпром», передає «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, найбільший обсяг постачань припадає на Німеччину – 49,8 млрд кубометрів (плюс 10%). Це рекордний показник за всі роки співпраці.

Торік найбільше імпортували російський газ країни Північно-Західної та Центральної Європи. Експорт «Газпрому» до Великобританії склав 17,8 млрд кубометрів газу (зростання на 59,9%), до Франції - 11,5 млрд кубометрів (на 18,1%), до Польщі - 11,1 млрд кубометрів (на 24,2%), до Австрії - 6,1 млрд кубометрів (на 37,9%), до Нідерландів - 4,2 млрд кубометрів (на 77,1%), до Данії - 1,7 млрд кубометрів (на 156,2%).

«Ключові європейські країни, багато з яких є потенційними імпортерами обсягів «Північного потоку-2», демонструють істотне зростання попиту на російський газ. Сформована тенденція підтверджує зацікавленість споживачів в реалізації проекту і говорить про зростання його актуальності», - зазначили у прес-службі  «Газпрому».

Повні дані щодо експорту до всіх країн у 2016 році «Газпром» має опублікувати в середині лютого.

Нагадаємо, Україна вже понад рік не купує газ напряму в Росії, а здійснює постачання з країн Європи (в тому числі реверсно російський газ). Також Україна відмовляється купувати газ у Росії протягом усієї зими 2017 року.

 

 
Коментарі (0)