ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГС.Марченко:"У нас все буде добре. Ми виконуємо всі взяті на себе зобов’язання"

С.Марченко:"У нас все буде добре. Ми виконуємо всі взяті на себе зобов’язання"

Немає жодних передумов для того, щоб Україні загрожував дефолт. До того ж прогнозується, що 2021 рік буде кращим, ніж попередній за всіма показниками.
Немає жодних передумов для того, щоб Україні загрожував дефолт. До того ж, прогнозується, що 2021 рік буде кращим, ніж попередній за всіма показниками.
 
Про це у великому підсумковому інтерв'ю розповів міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє ТСН.ua.
 
- Чи загрожує Україні дефолт? 
 
- Я навіть таких слів не вживаю. У нас все буде добре. Ми виконуємо всі взяті на себе зобов’язання.
 
- Ви можете дати гарантію українцям, що ми не запустимо друкарський станок? 
 
- Ці страхи навіяні міфами цього року. Якщо ми навіть в умовах коронакризового 2020 року так не робили, то чому це має відбутися наступного року? Тим більше, повторюю, що 2021 рік очікуємо кращий за всіма показниками та прогнозами.
 
Міністр фінансів також запевнив, що наступного року курс національної валюти буде стабільним. Водночас можливі незначні ситуативні коливання, але перейматися щодо цього не варто. 
 
Нагадаємо, раніше Сергій Марченко заявляв, що Україна за умови “виконання домашнього завдання” зможе в 2023 році відмовитись від запозичень до Бюджету з боку Міжнародного валютного фонду.
 
“В 2023 році, якщо ми будемо якісно виконувати домашню роботу, в бюджет нам не потрібно буде запозичувати з боку Міжнародного валютного фонду”, — сказав Марченко.

Водночас, з його слів, це не означатиме відмову від співпраці з МВФ. 

 
Коментарі (0)