ГоловнаНовини ЖКГТранспортСімферопольських маршрутників чекають безсонні ночі

Сімферопольських маршрутників чекають безсонні ночі

Влада має намір ввести новий графік розкладу руху маршруток по Сімферополю, який передбачає, що громадський транспорт ходитиме не лише вдень, але і вночі

Напередодні курортного сезону в мерії кримської столиці готують низку змін щодо громадського транспорту.

Перше нововведення стосуватиметься маршрутних таксі. Влада має намір ввести новий графік розкладу руху маршруток по Сімферополю, який передбачає, що громадський транспорт ходитиме не лише вдень, але і вночі.

Про це повідомив начальник управління транспорту і зв'язку Сімферопольської міськради Андрій Каракулькін, відповідаючи на запитання під час прямої телефонної лінії.

«Така схема успішно працює в Севастополі, - сказав чиновник. - Ми запропонуємо перевізникам надавати послуги після 23:00, і при цьому буде введений нічний (підвищений) тариф на проїзд, щоб не виникло обурень з боку власників АТП і їх співробітників. Усі розробки на сьогоднішній день у нас уже є. Але для здійснення завдання треба провести окремий конкурс. Цілком можливо, що пропозицію надавати послуги вночі буде зроблено Республіканському підприємству «Кримавтобус».

Також Андрій Каракулькін додав, що переведення роботи маршруток на цілодобовий режим відбудеться не раніше, ніж через два місяці.

До речі, це не єдине перетворення в сфері громадського транспорту, яке обговорюють зараз у мерії. У найближчій перспективі всі маршрутки міста планується оснастити GPS-навігаторами. За словами пана Каракулькіна, через два місяці пройде конкурс на право здійснювати пасажирські перевезення, і ті автоперевізники, на чиїх авто не буде встановлено GPS-пристрій, не зможуть претендувати на перемогу.

«GPS-навігація необхідна для здійснення контролю, - каже начальник Сімферопольського управління транспорту і зв'язку. - Ми збираємося ввести найсуворішу диспетчеризацію, щоб усі автобусні маршрути обслуговувались суворо за розкладом».

Андрій Каракулькін також пообіцяв, що покарання для водіїв, які ображають пасажирів і не дотримуються санітарних норм, будуть посилені. Для цього у міськраді кримської столиці створять телефонну «гарячу лінію», зателефонувавши на яку, можна буде поскаржитися на недбайливого водія або перевізника.

За матеріалами «Комсомольская правда – Крим»

 
Коментарі (0)